Wil jij gitaar leren spelen zonder noten? Heb je zin om je gitaar te pakken, je vingers de vrije loop te laten, en te spelen vanuit je gevoel? Om jouw muzikale creativiteit wakker te maken en je mee te laten voeren op je eigen muzikale ideeën-stroom? En dan is de Improvisatie Academie de plek voor jou. En dan zul je waarschijnlijk blij worden van het boek VRIJ SPEL.

Gitaar leren spelen zonder noten, via het boek VRIJ SPEL

Als je alles wilt weten over gitaar leren spelen zonder noten, lees dan het boek VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren – een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren. Dit boek neemt je bij de hand, en leert je stap voor stap gitaar spelen zonder noten. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en staat vol met tips en praktische ideeën om meteen aan de slag te gaan. Ook de psychologische kant van het improviseren komt uitgebreid aan bod. Want veel mensen hebben een ‘improvisatiedrempel’. Ze denken dat ze ‘niet goed genoeg’ zijn als het gaat om gitaarspelen. Ze durven zich niet aan anderen te laten horen. Het boek VRIJ SPEL van improvisatiecoach Robijn Tilanus helpt je vol zelfvertrouwen te gaan genieten van jouw eigen gitaarspel – helemaal zonder noten! Het boek VRIJ SPEL is geschikt voor elk instrument: gitaar, piano, saxofoon, viool, noem maar op. Meer lezen over het boek VRIJ SPEL.

Vrij Spel gitaar spelen zonder noten

Gitaar leren spelen zonder noten, op de Improvisatie Academie

Wil jij gitaar leren spelen zonder noten via een cursus op de Improvisatie Academie? Wil je binnen een jaar in staat zijn om je helemaal vrij te voelen op de gitaar? Om, als mensen je vragen: ‘Improviseer eens iets’, rustig je gitaar te pakken, en ter plekke iets te improviseren waar de ander van geniet – en jijzelf ook? Dan is de Jaartraining VRIJ SPEL: binnen één jaar leren improviseren waarschijnlijk iets voor jou. De jaartraining is vooral geschikt voor mensen die al een beetje (of zelfs behoorlijk) gitaar kunnen spelen, maar uitsluitend en alleen van noten. En die een verlangen in zich voelen om los te komen van de noten…!

Iedereen heeft improvisatietalent. Maar bij velen slaapt dit. In deze jaartraining krijg je een groot aantal handvatten aangereikt om over de ‘improvisatiedrempel’ te stappen. En de wereld van de improvisatie te verkennen. Improvisatiecoach Robijn Tilanus laat je ervaren hoe heerlijk het is om achter je instrument te gaan zitten en los van de noten iets vanuit je gevoel van het moment te kunnen spelen. Je leert je eigen improvisatiestijl te ontdekken. Als je daarna weer van bladmuziek gaat spelen, zul je merken dat je minder bang bent geworden om foute noten te spelen. Door te improviseren ga je componisten bovendien beter begrijpen. Meer lezen over de jaartraining VRIJ SPEL.