Voor wie?

De jaartraining VRIJ SPEL is bedoeld voor iedereen die een instrument bespeelt op enigszins gevorderd niveau (en die dus geen totale beginner meer is), en die niet of vrijwel niet kan improviseren – maar die daar wél naar verlangt.


Wat leer je?

In deze jaartraining leer je improviseren. Je gaat ontdekken hoe heerlijk het is om te improviseren. De basisbeginselen van de harmonieleer krijg je onder de knie, en je leert ze toepassen in je improvisaties. Je leert je vrij te uiten op je instrument in jouw eigen, unieke stijl. Ook de mentale kant komt aan bod: in het nu zijn, zelfvertrouwen en lef. Zodat je aan het eind van het jaar, wanneer iemand aan je vraagt: ‘improviseer eens iets’, je rustig achter je instrument plaatsneemt en iets laat horen waar de ander van geniet – en jij ook!


Opzet van de jaartraining VRIJ SPEL

De jaartraining VRIJ SPEL bestaat uit:
– acht keer een gezamenlijke training van vier uur
– één keer een privéles van een uur
– drie trainingsboeken
– tips om thuis verder te gaan.

De trainingsboeken zijn:
VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren (basisboek van de training)
KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren aan de piano, luisteren, spelen, zingen, componeren (ondersteunend boek bij de training)
Klankduiken: moeiteloos musiceren voor iedereen in dertig seconden per dag (extra boek bij de training).

Het aantal cursisten bedraagt minimaal vijf en maximaal acht. Ongeveer twee keer per jaar start er een nieuwe jaartraining: meestal in september en in januari, afhankelijk van mijn agenda. De gezamenlijke trainingen worden gegeven op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur (en soms van 11.00 tot 15.00 uur). De privélessen worden individueel afgesproken. De locatie van de trainingen en privélessen is: Darwinplantsoen 17 in Amsterdam.

De kosten van de jaartraining VRIJ SPEL bedragen € 975,-. De Improvisatie Academie staat geregistreerd bij het CRKBO, en is daardoor vrijgesteld van BTW. De drie trainingsboeken Vrij spel, KWINTessens en Klankduiken zijn bij de jaartraining inbegrepen. Als je de trainingsboeken al in je bezit hebt, kun je desgewenst €20,- per boek korting krijgen op de jaartraining. Als je de jaartraining dolgraag wilt doen, maar je kunt je de kosten echt niet permitteren, neem dan contact met mij op. We gaan dan samen naar een oplossing zoeken. De kosten mogen nooit een belemmering zijn wanneer je je dromen wilt verwerkelijken!


Meer informatie en aanmelding

Als je denkt: ‘Die jaartraining is misschien wel iets voor mij, maar ik weet het niet zeker’, bel me dan voor een informatief gesprek. Je kunt me dan al je vragen stellen, en samen kunnen we onderzoeken of de jaartraining inderdaad geschikt is voor jou – of niet. Ik vind het belangrijk dat je een zo helder mogelijk beeld hebt van de jaartraining, voordat je eraan begint. En ik van mijn kant wil ook graag een zo helder mogelijk beeld hebben van jouw wensen en verwachtingen. Mocht je tijdens of na dat gesprek je aan willen melden, dan kan dat. Aanmelding gaat altijd gepaard met een telefoongesprek.

Hartelijke groet,

Robijn Tilanus, 06 400 66 402, robijntilanus@gmail.com

0