Jaartraining

Vrij Spel

Binnen één jaar leren improviseren

Persoonlijke begeleiding

Volledige aandacht voor
elke deelnemer

Innovatief lesmateriaal

Bekijk improviseren met een geheel nieuwe blik

Deskundig

Meer dan 25 jaar
ervaring met het
begeleiden van musici

Geregistreerde training

De training voldoet aan de CRKBO kwaliteitseisen

Waarom improviseren?

Veel mensen willen leren om moeiteloos te musiceren. Logisch: moeiteloos musiceren is geweldig! Het is heerlijk om achter je instrument te gaan zitten en even helemaal van de wereld te zijn. Om als het ware vleugels te krijgen. Om, wanneer iemand aan je vraagt: ‘improviseer eens iets’, rustig achter je instrument plaats te nemen en iets te laten horen waar de ander van geniet – en jij ook! Dat alles is ongelofelijk fijn.

ervaren musicus improviseert melodieuze muziek op zijn fluit

Ook jij kan improviseren

Improviseren is heerlijk om te doen. Misschien denk je: ‘Leuk, maar helaas, mij lukt dat niet’. Dan heb ik goed nieuws voor je. Iedereen kan leren improviseren!

Bij veel mensen slaapt hun improvisatietalent. Gewoon, omdat je dat gebied in jezelf nooit verkend hebt. Misschien omdat de muziekdocent die jou les gaf, geen aandacht gaf aan improviseren? Geeft niet! Het is nooit te laat om te beginnen met improviseren. Je talent slaapt wellicht nog, maar het is er wel!

Voor wie?

De jaartraining Vrij Spel is bedoeld voor iedereen die een instrument bespeelt op enigszins gevorderd niveau (en die dus geen totale beginner meer is), en die niet of vrijwel niet kan improviseren – maar die daar wél naar verlangt.

gevorderde musicus improviseert op haar viool

Wat leer je?

1. Improviseren


In deze jaartraining leer je improviseren. Je gaat ontdekken hoe heerlijk het is om te improviseren. Ook leer je om je vrij te uiten op je instrument in jouw eigen, unieke stijl.

2. Harmonieleer


Je krijgt de basisbeginselen van de harmonieleer onder de knie, en leert ze toepassen in je improvisaties. Hierdoor gaan je improvisaties nog beter klinken!

3. Mentaliteit


Ook de mentale kant komt aan bod: in het nu zijn, vanuit je hart spelen, zelfvertrouwen en lef.

groepen vrienden improviseren muziek op een gitaar

Startdatum

De eerst volgende training start in
mei 2022

Aantal plaatsen vrij:
2 plaatsen

checklist

Opzet van de jaartraining

  • Zes keer een gezamenlijke training van vier uur
  • Eén keer een privéles van een uur
  • Drie trainingsboeken
  • Gratis toegang tot al mijn video’s (gedurende de jaartraining)
  • Tips om thuis verder te gaan
lesboek

Testimonials

Wat ik bij jou gevonden heb, is voor mij van onschatbare waarde. Er is een deur open gegaan naar een wereld die heel veel voor mij betekent.

Ellen de Knijff

Pianiste

Je bent een fantastische docent, met zoveel liefde voor je vak en voor de muziek. Heel inspirerend. Je wijze van terugkoppeling vind ik gaaf.

Fons van Dijk

Fluitist

Geweldig veel geleerd: o.a. speelplezier, vertrouwen in wat er komt (dus los leren laten), en klankduiken. Ik speel nu veel mooiere klanken dan vóór de jaartraining. Ik heb bewondering voor je didactische aanpak: altijd positieve feedback, steeds goed inzoomen op wat ik/we aankunnen. Wat een cadeautjes heb je ons gegeven. Duizend maal dank!

Nelly Oudshoorn

Pianiste en componiste

Lieve Robijn, enorm bedankt voor je aandachtige, opbouwende en inspirerende workshops! Ik ging er altijd met plezier heen en geïnspireerd weer naar huis. Mooi hoe je altijd de drempel weet te verlagen als je merkt dat iets ingewikkeld is. Ook fijn: de positief opbouwende insteek.


Alijd Bunge

Celliste

De jaartraining heeft mij enorm gestimuleerd om mijn eigen muzikaliteit te ontdekken en daarop te vertrouwen bij het improviseren. Daardoor ben ik ook mooier en met meer aandacht gaan spelen bij niet-improvisatie muziek. Ik geniet veel meer van mijn instrument en de muziek die ik daarmee maak. Heel fijn en stimulerend. Robijn, hartelijk dank!

Gerard Zwetsloot

Violist

Erg leuk en inspirerend om zo met elkaar – al spelende en musicerende, al klankduikend – steeds meer te horen en begrijpen van die wonderlijke taal van de muziek.

Mariëtte Wiebenga

Pianiste

Wat kost de jaartraining?

Lesgeld

De kosten van de jaartraining Vrij Spel bedragen € 975,-. De Improvisatie Academie staat geregistreerd bij het CRKBO en is daardoor vrijgesteld van BTW.

Trainingsboeken

De drie trainingsboeken Vrij Spel, KWINTessens en Klankduiken zijn bij de jaartraining inbegrepen. Als je de trainingsboeken al in je bezit hebt, kun je desgewenst €25,- per boek korting krijgen op de jaartraining.

Alternatief?

Als je de jaartraining dolgraag wilt doen, maar je kunt je de kosten echt niet permitteren, neem dan contact met mij op. We gaan dan samen naar een oplossing zoeken. Want ik vind dat de kosten nooit een belemmering mogen zijn wanneer je je dromen wilt verwerkelijken…

Robijn Tilanus geeft les tijdens een jaartraining vrij spel

Meer informatie en aanmelding

Omdat ik graag wil dat je echt blij wordt van de jaartraining en dat de jaartraining helemaal aan je verwachtingen voldoet, houd ik altijd een telefonisch intake-gesprek als je overweegt om je aan te melden. In dat gesprek kun je me al je vragen stellen en samen onderzoeken we of de jaartraining inderdaad geschikt is voor jou – of niet. De uiteindelijke aanmelding vindt daarna plaats per mail.

Direct contact opnemen? Prima! Mijn nummer is 06 400 66 402 en mijn mailadres is [email protected] Je kan ook je telefoonnummer achterlaten door op de knop hieronder te klikken. Dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

FAQ

Voor welke instrumenten is de jaartraining geschikt?

Je kan deelnemen met elk instrument. Er worden geen instrumenten uitgesloten.

Waar vindt de jaartraining plaats?

De locatie van de trainingen en privélessen is: Darwinplantsoen 17 in Amsterdam.

Op welk tijdstip worden de trainingen en privélessen gegeven?

De gezamenlijke trainingen worden gegeven op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur (en soms van 11.00 tot 15.00 uur). De privéles wordt individueel afgesproken.

Hoeveel cursisten nemen deel per jaartraining?

Het aantal cursisten bedraagt minimaal vier en maximaal zes.

Hoe vaak wordt de jaartraining gegeven?

Eén of twee keer per jaar start er een nieuwe jaartraining: meestal in september of in januari, afhankelijk van mijn agenda en mijn andere projecten.

0