Wil jij zelf piano leren spelen? Wil je kunnen opgaan in jouw muziek en de kracht van klanken ervaren? Zoek je inspiratie en hulpbronnen om te onderzoeken welke richting je uit wilt? Dan ben je bij de Improvisatie Academie aan het juiste adres. Improvisatiecoach Robijn Tilanus biedt verschillende mogelijkheden om je een eind op weg te helpen.

Zelf piano leren spelen met behulp van een cursus of privéles 

Ben je op zoek naar een laagdrempelige cursus? Kijk dan eens naar de cursus Klankduiken®. In deze cursus leer je verbinding maken met je instrument. Klankduiken is een nieuwe, simpele methode, die iedereen kan leren, ook als je nog nooit piano hebt gespeeld!

Bespeel je al een instrument, en wil je leren om los te komen van noten? Dan is het Jaartraject VRIJ SPEL: binnen één jaar leren improviseren wellicht iets voor jou.

Wil je graag persoonlijk op weg geholpen worden? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een op maat gemaakte privéles van improvisatiecoach Robijn Tilanus te volgen. Vrijwel altijd kun je heel lang teren op een privéles. Veel leerlingen hebben er genoeg aan om slechts één keer per drie à vier weken les te krijgen. Soms kan een eenmalige les al voldoende zijn om jou een boost aan inspiratie te geven. Met de opgedane tips en ervaringen kun je in de maanden daarna verder zelf piano leren spelen.

Zelf piano leren spelen met behulp van een boek

Zoek je handvatten om thuis aan de slag te gaan? Kijk dan eens naar het boek Vrij Spel: De zeven facetten van improviseren. Dit boek staat boordevol praktische oefeningen en handige tips voor iedereen die graag wil leren improviseren.

Daarnaast is er het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. In dit boek wordt de harmonieleer op een duidelijke en speelse wijze benaderd.

zelf piano leren KWINTessens
zelf piano leren Vrij Spel