Wil jij piano leren spelen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen en welke richting je uit wilt? Of speel je al langer piano en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Wil je kunnen opgaan in jouw muziek en de kracht van klanken ervaren? Dan ben je bij de Improvisatie Academie van Robijn Tilanus aan het juiste adres. Op de Improvisatie Academie kun je ervaren dat muziek maken jou en anderen energie kan geven, ontroeren, troosten, helen, verbinden en gelukkig kan maken.

 

Mogelijkheden binnen de Improvisatie Academie

Aan de Improvisatie Academie kun je piano leren spelen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo is er de laagdrempelige cursus Klankduiken. In deze cursus leer je verbinding maken met je instrument. Klankduiken is een nieuwe, simpele methode, die iedereen kan leren, ook als je nog nooit piano hebt gespeeld.

Ben je al een heel eind op weg en wil je graag nieuwe wegen ontdekken en het liefst samen met anderen? Kijk dan eens naar de jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Samen met gelijkgestemden, die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten.

 

Piano leren met een boek

Wil je liever zelf thuis piano leren spelen? Kijk dan eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. In dit boek wordt de harmonieleer op een duidelijke en speelse wijze benaderd. In dit boek staan veel improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter en je komt op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan.

Daarnaast is er het boek Vrij Spel- De zeven facetten van improviseren. Dit is een boek met praktische oefeningen en handige tips voor iedereen die improvisatie als beginpunt van het leerproces ziet.

Piano leren met het boek VRIJ SPEL