Ben jij op zoek naar online pianoles? Wil je ervaren dat pianospelen jou en anderen energie kan geven, ontroeren, troosten, helen, verbinden en gelukkig kan maken? Dan ben je bij de Improvisatie Academie aan het juiste adres. Improvisatiecoach Robijn Tilanus biedt verschillende mogelijkheden om meteen mee aan de slag te gaan.

Boeken

De Improvisatie Academie biedt verschillende boeken ter ondersteuning van de online pianoles. Zo is er het boek VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren. VRIJ SPEL is een boek met veel praktische oefeningen en handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Met dit boek kan iedereen beginnen met improvisatie muziek. Of je nu een beginner bent of een gevorderde muzikant. Dit boek helpt je over de drempel naar improvisatie. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om meer over het boek te lezen.

Online pianoles ondersteuning door het boek VRIJ SPEL

Wil je daarnaast meer leren over muziek en de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Kijk dan eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Ook in dit boek staan veel improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter en je komt op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan. Begint het al te kriebelen? Klik hier voor meer informatie.

Persoonlijke ondersteuning bij de online pianoles

Het kan behulpzaam zijn om naast online pianoles ook contact te hebben met een improvisatiecoach en/of met andere muzikanten. De jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren is zo’n mogelijkheid waarbinnen dat kan. Samen met mensen die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten. Als je meer verbinding zoekt met je instrument kan je terecht bij de cursus klankduiken. Dit is een nieuwe, laagdrempelige methode, die iedereen kan leren, ook als je nog nooit een instrument hebt bespeeld. Wil je graag persoonlijk een eind op weg geholpen worden? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een privéles te volgen.