Muziektheorie: wil jij daar meer over weten? Wil je de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Zoek je houvast in de muziek? Dan ben je bij de Improvisatie Academie aan het juiste adres. En dan is het boek KWINTessens waarschijnlijk iets voor jou.

Boek KWINTessens

Muziektheorie hoeft niet ontoegankelijk en saai te zijn, zoals vaak gedacht wordt. Robijn Tilanus schreef het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Dit boek heeft als uitgangspunt dat muziektheorie begrijpelijk en leuk kan zijn. Op een heldere en speelse manier worden alle facetten van de muziektheorie belicht. In dit boek staan veel improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter. Op een vrijere en meer bewuste manier kom je boven de muziek te staan. Lees hier meer over het boek.

Muziektheorie boek KWINTessens

Jaartraining of cursus

De Improvisatie Academie is voor iedereen die een gids zoekt om de wereld van de muziek te betreden. Wil je graag samen met andere muzikanten muziektheorie je eigen maken? Kijk dan eens naar de jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Samen met gelijkgestemden, die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten. Nieuwsgierig geworden naar de Improvisatie Academie?