Muziektheorie voor dummies: ben je daar naar op zoek? Wil je meer leren over muziek en de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Zoek je houvast in de muziek? Dan is het boek KWINTessens waarschijnlijk iets voor jou.

Muziektheorie voor dummies: het boek KWINTessens

Muziektheorie voor dummies: dus niet ontoegankelijk en saai. Robijn Tilanus schreef het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Dit boek heeft als uitgangspunt dat harmonieleer begrijpelijk en leuk kan zijn.

Op een heldere en speelse manier worden alle facetten van de harmonieleer belicht. Daarbij staat dit boek vol met improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter. Daardoor kom je op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan.

KWINTessens telt 256 bladzijden. Bijgevoegd is een cd met alle muziekvoorbeelden.

Inmiddels is het boek in de zesde druk. Er zijn zo’n 15.000 exemplaren verkocht. En een Duitse en een Engelse vertaling zijn verschenen.

muziektheorie voor dummies boek KWINTessens

De pers over KWINTessens

‘Een uniek meesterwerk…’
– Maarten ‘t Hart in Vrij Nederland

‘Op zeer duidelijke en bijzonder aantrekkelijke wijze zet auteur Robijn Tilanus de klassieke harmonieleer uiteen. KWINTessens kan gelden als het standaardharmonieboek voor alle leerlingen en studenten in het muziekonderwijs.’
– Het orgel

‘Voor iedere muzikant een aanrader!’
– Muziekwereld

‘Een boek waaraan pianodocenten en veel gevorderde leerlingen erg veel plezier kunnen beleven.’
– De Pyramide

‘Vernieuwend… verfrissend.’
– Trouw

‘KWINTessens van Robijn Tilanus is eindelijk een boek dat er in slaagt harmonieleer en veel muziektheorie op een intrigerende manier te verklaren. …uitzonderlijk… Probeer het maar eens!’
– Het clavecimbel

‘Uniek in zijn soort is het onlangs verschenen boek van Robijn Tilanus.’
– Piano bulletin

De Improvisatie Academie

De Improvisatie Academie is voor iedereen die een gids zoekt om de wereld van de muziek te betreden. Wil je graag samen met andere muzikanten muziektheorie voor dummies toepassen? Kijk dan eens naar de jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Samen met gelijkgestemden, die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten.