Muziektheorie boek KWINTessens

Muziektheorie boek KWINTessens is een genre apart binnen de muziektheorie boeken. Omdat het consequent alles wat je leert (hoofd) verbindt met wat je voelt (hart) en daar een improvisatie oefening bij geeft (handen). Zo krijg je een verbinding tussen je hoofd, je hart en je handen. De theorie blijft niet in je hoofd steken, zoals zo vaak het geval is.

Meer weten?

Muziektheorie boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren aan de piano, luisteren, spelen, zingen, componeren.

In dit boek wordt de harmonieleer op een onorthodoxe, speelse en duidelijke wijze benaderd. Speciaal voor mensen die harmonieleer altijd moeilijk en saai hebben gevonden. En die blij worden van een geheel nieuwe, heldere aanpak. En die het fijn vinden, om te leren improviseren. Want dat leer je in dit boek in één moeite door. 

KWINTessens telt 256 bladzijden. Een cd met alle muziekvoorbeelden is bijgevoegd. (De muziekvoorbeelden van de cd zijn trouwens ook gratis te downloaden.)

Inmiddels is het boek in de zesde druk. Er zijn zo’n 15.000 exemplaren verkocht. De Duitse vertaling verscheen een paar jaar geleden. En de Engelse vertaling is net verschenen: in augustus 2017.

muziektheorie boek KWINTessens