Wil jij leren improviseren? Lijkt het jou heerlijk om zomaar achter je instrument plaats te kunnen nemen en te spelen wat er in je opkomt, recht vanuit je hart? Wil jij het gevoel hebben alsof je vliegt? Verlang jij naar die vrijheid? Dan is de Improvisatie Academie de plek voor jou. En dan is het boek VRIJ SPEL van Improvisatiecoach Robijn Tilanus voor jou een aanrader.

Iedereen kan leren improviseren

Iedereen kan leren improviseren. Ga maar na: je bent je leven lang al aan het praten. En vrijwel elke zin die je spreekt, ben je op het moment zelf aan het verzinnen. Dat betekent dat je een enorm groot improvisatietalent bezit op het gebied van de gesproken taal. Als je zo’n groot improvisatietalent hebt op het gebied van de gesproken taal, én ‘iets hebt’ met muziek (en dat heb je, want anders zat je dit niet te lezen), dan kan het haast niet anders, dan dat je op het gebied van ‘muziek leren improviseren’ óók een groot talent bezit! Muziek is immers ook een taal.

Leren improviseren op de Improvisatie Academie

Bij veel mensen slaapt hun improvisatietalent. Op de Improvisatie Academie word je uitgenodigd om jouw improvisatietalent wakker te maken en tot bloei te laten komen. Improvisatiecoach Robijn Tilanus geeft al meer dan twintig jaar improvisatieles. Zij is erin gespecialiseerd om iedereen over zijn of haar improvisatiedrempel heen te helpen. Zij helpt jou om het nodige zelfvertrouwen te ontwikkelen, waardoor jouw creativiteit naar buiten kan komen. En ze kent vele honderden tips en trucs, waardoor jouw improvisaties mooier, rakender en boeiender kunnen worden. Robijn Tilanus heeft inmiddels duizenden mensen leren improviseren…!

Leren improviseren door het boek VRIJ SPEL

Als je wilt leren improviseren en daar een boek over wilt lezen, dan is VRIJ SPEL van Robijn Tilanus een aanrader voor jou. De volledige titel is: ‘VRIJ SPEL – De zeven facetten van improviseren; een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren’. VRIJ SPEL staat boordevol waardevolle tips en oefeningen, waarmee je meteen aan de slag kunt. Iedereen kan leren improviseren met dit boek in de hand!
VRIJ SPEL telt 272 pagina’s. Op de bijgevoegde cd staan voorbeelden van de improvisatieopdrachten; die worden verklankt door Robijn Tilanus, met Ramón Valle, Oene van Geel, Wim Lohy, Ernesto Arrendell en Jolanda Miedema. VRIJ SPEL kost € 24,95. En de verzending is gratis. Je leest hier meer over het boek.