Wil jij leren improviseren en piano leren spelen zonder noten? Lijkt het jou heerlijk om zomaar achter je piano plaats te kunnen nemen, en dan te doen wat je gevoel je ingeeft? Om even ‘van de wereld’ te zijn? Om het gevoel te hebben dat je vliegt? Dan is het boek VRIJ SPEL van improvisatiecoach Robijn Tilanus voor jou een aanrader. En dan is de Improvisatie Academie de plek voor jou.

Iedereen kan leren improviseren op de piano

Nogal wat mensen denken dat je een of ander speciaal talent moet hebben, wil je kunnen leren improviseren op de piano. Maar iedereen kan dat leren. Ga maar na. Jij bent al je hele leven lang aan het praten. En (vrijwel) elke zin die je uitspreekt, ben je ter plekke zelf aan het bedenken. Oftewel: die ben je aan het improviseren! Dat betekent dat je een enorm improvisatietalent bezit op het gebied van de gesproken taal. En als je dan ook nog eens ‘iets hebt’ met de piano (en dat zul je wel hebben, want waarom lees je anders deze tekst?), dan is het gewoon ontzettend waarschijnlijk dat jij ook een talent bezit op het gebied van het improviseren op de piano. Het kan wel zijn, dat jouw talent op dit moment nog aan het slapen is. Bij veel mensen is dat het geval. Maar jouw talent ís er wel!

Boek VRIJ SPEL

Voor iedereen die wil leren improviseren op de piano is het boek VRIJ SPEL De zeven facetten van improviseren – een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren een aanrader. Improvisatiecoach Robijn Tilanus neemt je bij de hand en leert je stap voor stap hoe ook jij kunt leren improviseren. VRIJ SPEL staat boordevol tips, wetenswaardigheden, anekdotes en improvisatie oefeningen waar je zo mee aan de slag kunt. Meer lezen over dit boek? Bestellen? Klik hier.

Vrij Spel Leren improviseren op de piano

Jaartraining ‘VRIJ SPEL: binnen één jaar leren improviseren’

Wil jij liever leren improviseren op de piano via een cursus? Ligt het jou, om met een groepje gelijkgezinden de piano te verkennen in al haar mogelijkheden? Om samen het avontuur aan te gaan van het leren improviseren? Dan is de Jaartraining VRIJ SPEL: binnen één jaar leren improviseren een goede optie voor jou. Speciaal voor mensen die al wel redelijk tot goed tot zeer goed kunnen pianospelen, maar die ‘vast zitten’ aan noten, en die wellicht zelfs denken dat zij nooit zullen kunnen leren improviseren – maar daar wel naar verlangen! Improvisatiecoach Robijn Tilanus helpt jou om de muzikale creativiteit die in jou aanwezig is (maar die misschien op dit moment nog slaapt), wakker te maken en tot bloei te laten komen. Lees meer over de jaartraining VRIJ SPEL.