Waarom improviseren?

placeholder

Voor wie?

De jaartraining VRIJ SPEL is bedoeld voor iedereen die een instrument bespeelt op enigszins gevorderd niveau (en die dus geen totale beginner meer is), en die niet of vrijwel niet kan improviseren – maar die daar wél naar verlangt.

Wat leer je?

1. Improviseren

In deze jaartraining leer je improviseren. Je gaat ontdekken hoe heerlijk het is om te improviseren. Ook leer je om je vrij te uiten op je instrument in jouw eigen, unieke stijl.

2. Harmonieleer

Je krijgt de basisbeginselen van de harmonieleer onder de knie, en leert ze toepassen in je improvisaties. Hierdoor gaan je improvisaties nog beter klinken!

3. Mentaliteit

Ook de mentale kant komt aan bod: in het nu zijn, zelfvertrouwen en lef. Zodat je aan het eind van het jaar, wanneer iemand aan je vraagt: ‘improviseer eens iets’, je rustig achter je instrument plaatsneemt en iets laat horen waar de ander van geniet – en jij ook!

poep

Opzet van de jaartraining

  • zeven keer een gezamelijke training van vier uur
  • twee keer een privéles van een uur
  • drie trainingsboeken
  • tips om thuis verder te gaan

Trainingsboeken

  • Vrij Spel: de zeven facetten van improviseren (basisboek van de training)
  • KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer (ondersteunend boek bij de training)
  • Klankduiken: moeiteloos musiceren voor iedereen in dertig seconden per dag (extra boek bij de training)

Wat vinden de cursisten?

Wat kost de jaartraining?

Lesgeld

De kosten van de jaartraining VRIJ SPEL bedragen € 975,-. De Improvisatie Academie staat geregistreerd bij het CRKBO, en is daardoor vrijgesteld van BTW.

Trainingsboeken

De drie trainingsboeken Vrij spel, KWINTessens en Klankduiken zijn bij de jaartraining inbegrepen. Als je de trainingsboeken al in je bezit hebt, kun je desgewenst €20,- per boek korting krijgen op de jaartraining.

Alternatief?

Als je de jaartraining dolgraag wilt doen, maar je kunt je de kosten echt niet permitteren, neem dan contact met mij op. We gaan dan samen naar een oplossing zoeken. Want ik vind dat de kosten nooit een belemmering mogen zijn wanneer je je dromen wilt verwerkelijken…

Meer informatie en aanmelding

Omdat ik graag wil dat je echt blij wordt van de jaartraining, en dat de jaartraining helemaal aan je verwachtingen voldoet, houd ik altijd een kort, telefonisch intake-gesprek als je overweegt om je aan te melden. In dat gesprek kun je me al je vragen stellen, en samen onderzoeken we of de jaartraining inderdaad geschikt is voor jou – of niet. De uiteindelijke aanmelding vindt daarna plaats per mail.

Direct contact opnemen? prima! Mijn nummer is 06 400 66 402, en mijn mailadres is [email protected]. Je kunt ook je nummer achterlaten door op de knop hieronder te klikken. Dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

FAQ

Voor welke instrumenten is de jaartraining geschikt?

Je kan deelnemen met elk instrument. Er worden geen instrumenten uitgesloten van de jaartraining.

Waar vindt de jaartraining plaats?

De locatie van de jaartraining en privélessen is: Darwinplantsoen 17 in Amsterdam.

Op welk tijdstip worden de trainingen en privélessen gegeven?

De gezamenlijke trainingen worden gegeven op werkdagen van 10:00 tot 14:00 (en soms van 11:00 tot 15:00 uur). De privéles wordt individueel afgesproken.

Hoeveel cursisten nemen deel per jaartraining?

Het aantal cursisten bedraagt minimaal vijf en maximaal acht.

Hoe vaak wordt de jaartraining gegeven?

Één of twee keer per jaar start er een nieuwe jaartraining: meestal in september of januari, afhankelijk van mijn agenda en andere projecten.