Wil je leren improviseren? Verlang je ernaar muziek te maken vanuit je gevoel en je impulsen te volgen? Wil je ervaren dat het improviseren van muziek jou en andere mensen energie kan geven, ontroeren, troosten, helen, met elkaar verbinden en gelukkig kan maken? Dan ben je bij de Improvisatie Academie aan het juiste adres. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Boeken over improviseren

Wil je meteen thuis aan de slag? Kijk dan eens naar het boek VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren. VRIJ SPEL is een boek met veel praktische oefeningen en handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Met dit boek kan iedereen beginnen met het improviseren van muziek. Of je nu een beginner bent of een gevorderde muzikant. Dit boek helpt je over de drempel naar improvisatie. Nieuwsgierig geworden? Lees meer…

Improviseren leren met het boek VRIJ SPEL

improviseren leren met het boek KWINTessens

Wil je daarnaast meer leren over muziek en de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Kijk dan eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Ook in dit boek staan veel improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter en je komt op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan. Begint het al te kriebelen? Lees meer…

Jaartraining of cursus

Wil je liever leren improviseren samen met andere muzikanten? Dat kan in de Jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Deze training is voor mensen die al redelijk tot goed een instrument bespelen. Misschien heb je het gevoel ‘vast te zitten’ aan noten en verlang je ernaar vrij te kunnen spelen. Met gelijkgestemden ga je de muzikale creativiteit in jezelf wakker maken en samen ervaren hoe heerlijk musiceren kan zijn. Meer weten? Lees hier meer over de jaartraining Vrij Spel.

Ben je meer op zoek naar een eenmalige, laagdrempelige ervaring? Misschien is de cursus klankduiken dan iets voor jou. Dit is een nieuwe methode, die iedereen kan leren, ook als je nog nooit een instrument hebt bespeeld. Klik hier voor meer informatie.