Improvisatie

weekeinden

voor beginnende improvisatoren, ervaren improvisatoren en muziekprofessionals

aandacht voor elke deelnemer

Persoonlijke begeleiding

Volledige aandacht voor elke deelnemer

innovatief lesmateriaal

Innovatief lesmateriaal

Bekijk improviseren met een geheel nieuwe blik

deskundige instelling

Deskundig

Meer dan 25 jaar ervaring met het begeleiden van musici

logo crkbo geregistreerde instelling

Geregistreerde training

De training voldoet aan de CRKBO kwaliteitseisen

Nieuw in Drenthe

Sinds we in Drenthe wonen, organiseren we elke zomer improvisatie-weekeinden. Dat is de eerste zomer (2022) klein begonnen, met één pilot-weekeind. Ik vind dit zó leuk om te doen, en de deelnemers zijn zó razend enthousiast, dat we dit stapje voor stapje aan het uitbreiden zijn. Aankomende zomer organiseren we naast de weekeinden, voor het eerst, een vierdaagse retraite ‘Paard en impro: verdiep je musiceren met paarden als spiegels’ (meer over de vierdaagse: klik hier).

De vreugde van het zijn in de natuur is een stimulans voor het leren improviseren. Dat maakt een weekeind Drenthe tot een memorabele gebeurtenis.

improvisatie weekeind locatie
improvisatie weekeind sfeer

Sfeer

De hele dag ondergedompeld zijn in een warm bad van muziek en inspiratie. Tussendoor tijd om een wandeling te maken in de prachtige Drentse natuur (ons huis ligt aan het Holtingerveld, een schitterend natuurgebied). Samen heerlijk eten in de tuin als het weer het toelaat. Een afwisseling tussen geconcentreerde workshops waarin het leren centraal staat, en af en toe tijd voor informeel improviseren (individueel of in eigen gekozen groepjes). Heel veel ervaringen opdoen op het gebied van muziek en improvisatie. Desgewenst als extra: zingen, dansen en percussie. Muzikale groei en persoonlijke groei kunnen hand in hand gaan.

Voor wie?

De een heeft meer ervaring met improviseren dan de ander. Daarom organiseren we verschillende weekeinden, met een verschillend karakter, voor verschillende doelgroepen.

1. Voor beginnende improvisatoren is er het weekeind ‘Klankduiken en verder zwemmen’

2. Voor ervaren improvisatoren is er het weekeind ‘Nieuwe Inspiratie voor vrije spelers’

3. Voor muziekprofessionals die de Opleiding tot Improvisatiecoach hebben gedaan is er het weekeind ‘Nieuwe Inspiratie voor improvisatie-coaches’

improvisatie weekeind natuur

Wanneer?

De data van de weekeinden zijn:

Klankduiken en verder zwemmen
(voor beginnende improvisatoren)
8-9 juni 2024

Nieuwe Inspiratie voor vrije spelers
(voor ervaren improvisatoren)
25-26 mei 2024
14-15 september 2024

Nieuwe inspiratie voor Improvisatie-coaches
(voor muziekprofessionals / Improvisatie-coaches)
1-2 juni 2024

Nieuw: Vierdaagse retraite ‘Paard en impro’,
‘Verdiep jouw musiceren met paarden als spiegels’
met paardenfluisteraar Judith Pijnenburg; meer info
8-11 augustus 2024

Globaal programma

Wat vaststaat, zijn de begin- en de eindtijd van het weekeind:

– Zaterdag is er inloop vanaf 10.15 uur. De eerste workshop start om 10.30 uur precies. (Kom je van heel ver en red je het niet om zaterdagochtend de reis te maken, dan mag je desgewenst vrijdagavond al komen logeren.)
– Zondag rond 16.00 uur sluiten we het weekeind af en gaat ieder naar huis.

Hoe het weekeind precies vorm gaat krijgen, wordt mede bepaald door jullie als cursisten. Ook het weer speelt een rol: stel bijvoorbeeld dat het een regenachtig weekeind wordt met af en toe een momentje zon, dan plannen we het zo dat we in die zonnige momentjes kunnen wandelen. Het weekeind mag organisch, op het moment zelf, vorm krijgen.

Globaal genomen houden we elk uur een korte pauze van drie minuten, en om de twee of drie uur een langere pauze. Maar hier kunnen we vanaf wijken al naar jullie verlangens en jullie ‘opnamecapaciteit’ (‘Kunnen jullie nog of zijn jullie al toe aan een pauze?’)

Aan het begin van het weekeind mag iedereen een wens doen: iets dat je in het weekeind graag wilt leren of ervaren. We gaan ervoor, dat aan het einde van het weekeind al jullie wensen vervuld zullen zijn…!

improvisatie weekeind buiten

Globale tijdsindeling

improvisatie weekeind krenten

Zaterdag
10.15 inloop
10.30 ochtendworkshop
13.00 lunch
14.30 middagworkshop
16.30 naar keuze tijd om het een en ander te laten bezinken / individueel of samen informeel improviseren in kleine groepjes / wandelen / fietsen / van het zonnetje genieten / even rusten
18.00 avondmaaltijd
20.00 verrassingsprogramma

Zondag
8.30 ontbijt
9.30 ochtendworkshop
12.00 lunch
13.00 uur naar keuze tijd om het een en ander te laten bezinken / individueel of samen informeel improviseren in kleine groepjes / wandelen / fietsen / van het zonnetje genieten / even rusten
14.00 middagworkshop
pakweg 16.00 afsluiting

Wat kost het weekeind?

Kosten

De kosten voor het hele weekeind, inclusief 1x ontbijt, 2x lunch, 1x avondmaaltijd, desgewenst overnachting, en inclusief mijn twee improvisatieboeken Klankduiken en Vrij spel, bedragen € 375,- De Improvisatie Academie is erkend door het CRKBO, en is daardoor vrijgesteld van BTW.

Korting?

Als je heel erg graag met een weekeind mee wilt doen, maar je kunt je de kosten niet permitteren, neem dan contact met ons op. Als het weekeind jouw droom is, dan vinden wij dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor jou om je droom te realiseren…!

Robijn Tilanus geeft les tijdens een jaartraining vrij spel

Meer informatie en aanmelding

Wil je je aanmelden voor een weekeind? Klik dan hier.

Als je denkt Zo’n weekeind is misschien wel iets voor mij, maar ik weet het niet zeker of als je twijfelt over wélk weekeind het meest geschikt zou zijn voor jou, bel me dan voor een informatief gesprek. We kunnen dan samen onderzoeken wat het meest passend is voor jou. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 400 66 402. Als ik niet opneem, dan kun je inspreken via whatsapp, dat heeft mijn voorkeur. Mailen kan ook naar [email protected].

FAQ

Voor welke instrumenten zijn de weekeinden geschikt?

Je kan deelnemen met elk instrument. Er worden geen instrumenten uitgesloten. Ook zangers zijn welkom.

Waar vinden de weekeinden plaats?

De locatie van de weekeinden is: Dorpsstraat 39, Uffelte. Een prachtige woonboerderij op een hectare grond, op honderd meter afstand van een schitterend natuurgebied met bos, hei, zandverstuivingen, vennetjes en twee hunebedden.

Hoeveel deelnemers doen er mee aan een weekeind?

De weekeinden worden gegeven in een kleine groep (minimaal vier, maximaal tien personen).

Ik wil graag blijven logeren, van zaterdag op zondag. Kan dat?

Jazeker! Het logeren is bij de prijs inbegrepen. Verwacht een basaal comfort, geen sterrenhotel. We vragen je om zelf een onderlaken, een kussensloop en een dekbedovertrek mee te nemen. Wij hebben dekbedden, dekens en een bed voor jou. In de boerderij zijn twee badkamers, die we met elkaar delen. Als je liever kampeert, dan kan dat ook: je mag je tent of camper op ons terrein neerzetten waar je wilt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens in onze buurt een b&b of hotelletje te nemen, als je meer comfort wilt…

Ik kom van heel ver. Zaterdag om half elf starten is voor mij te vroeg.

Als je van heel ver komt en je redt het niet om zaterdagochtend de reis te maken, dan mag je van ons op vrijdagavond al komen logeren.

Hoe kom ik in Uffelte?

Uffelte ligt in de zuidwest hoek van Drenthe. Vanaf de Randstad is het pakweg anderhalf uur rijden met de auto (afhankelijk van je vertrekpunt). Kom je met de trein, ga dan naar station Meppel. Vandaar reis je verder met bus 28, richting Dwingelo. Na een kwartier stap je uit je bij halte Anserweg in Uffelte (Let op: pak NIET de halte Dorpsstraat te Uffelte, want dan is het veel verder lopen. Pak ook NIET de halte Dorpsstraat te Havelte, want dan zit je in het verkeerde dorp). Vanaf halte Anserweg is het nog circa tien minuten wandelen naar Dorpsstraat 39.

Ik heb speciale dieet-wensen. Kan de kok daar rekening mee houden?

Jazeker! Geef jouw dieet-wensen dan graag ruim van tevoren per email aan ons door.