Improvisatie

weekeinden

voor beginnende improvisatoren, ervaren improvisatoren en muziekprofessionals

Persoonlijke begeleiding

Volledige aandacht voor
elke deelnemer

Innovatief lesmateriaal

Bekijk improviseren met een geheel nieuwe blik

Deskundig

Meer dan 25 jaar
ervaring met het
begeleiden van musici

Geregistreerde training

De training voldoet aan de CRKBO kwaliteitseisen

Nieuw

Deze zomer organiseer ik zes verschillende improvisatie-weekeinden.

Afgelopen zomer (2022) hebben we een pilot-weekeind gehouden. Dat vond ik zó leuk om te doen, en de deelnemers waren zó razend enthousiast, dat we het deze zomer in zesvoud herhalen.

De vreugde van het zijn in de natuur is een stimulans voor het leren improviseren. Dat maakt een weekeind Drenthe tot een memorabele gebeurtenis.

improvisatie weekeind locatie
improvisatie weekeind sfeer

Sfeer

De hele dag ondergedompeld zijn in een warm bad van muziek en inspiratie. Tussendoor tijd om een wandeling te maken in de prachtige Drentse natuur (ons huis ligt aan het Holtingerveld, een schitterend natuurgebied). Samen heerlijk eten in de tuin als het weer het toelaat. Een afwisseling tussen geconcentreerde workshops waarin het leren centraal staat, en af en toe tijd voor informeel improviseren (individueel of in eigen gekozen groepjes). Heel veel ervaringen opdoen op het gebied van muziek en improvisatie. Desgewenst als extra: zingen, dansen en percussie. Muzikale groei en persoonlijke groei kunnen hand in hand gaan.

Voor wie?

De een heeft meer ervaring met improviseren dan de ander. Daarom organiseren we verschillende weekeinden, met een verschillend karakter, voor verschillende doelgroepen.

1. Voor beginnende improvisatoren is er het weekeind ‘Klankduiken en verder zwemmen’

2. Voor ervaren improvisatoren is er het weekeind ‘Nieuwe Inspiratie voor vrije spelers’

3. Voor muziekprofessionals die de Opleiding tot Improvisatiecoach hebben gedaan is er het weekeind ‘Nieuwe Inspiratie voor improvisatie-coaches’

improvisatie weekeind natuur

Wanneer?

De data van de weekeinden zijn:

Klankduiken en verder zwemmen
10-11 juni 2023
12-13 augustus 2023

Nieuwe Inspiratie voor vrije spelers
8-9 juli 2023
16-17 september 2023
14-15 oktober 2023

Nieuwe inspiratie voor Improvisatie-coaches
19-20 augustus 2023

Globaal programma

Wat vaststaat, zijn de begin- en de eindtijd van het weekeind:

– Zaterdag is er inloop vanaf 10.15 uur. De eerste workshop start om 10.30 uur precies. (Kom je van heel ver en red je het niet om zaterdagochtend de reis te maken, dan mag je desgewenst vrijdagavond al komen logeren.)
– Zondag rond 16.00 uur sluiten we het weekeind af en gaat ieder naar huis.

Hoe het weekeind precies vorm gaat krijgen, wordt mede bepaald door jullie als cursisten. Ook het weer speelt een rol: stel bijvoorbeeld dat het een regenachtig weekeind wordt met af en toe een momentje zon, dan plannen we het zo dat we in die zonnige momentjes kunnen wandelen. Het weekeind mag organisch, op het moment zelf, vorm krijgen.

Globaal genomen houden we elk uur een korte pauze van drie minuten, en om de twee of drie uur een langere pauze. Maar hier kunnen we vanaf wijken al naar jullie verlangens en jullie ‘opnamecapaciteit’ (‘Kunnen jullie nog of zijn jullie al toe aan een pauze?’)

Aan het begin van het weekeind mag iedereen een wens doen: iets dat je in het weekeind graag wilt leren of ervaren. We gaan ervoor, dat aan het einde van het weekeind al jullie wensen vervuld zullen zijn…!

improvisatie weekeind buiten

Globale tijdsindeling

improvisatie weekeind krenten

Zaterdag
10.15 inloop
10.30 ochtendworkshop
13.00 lunch
14.30 middagworkshop
16.30 naar keuze tijd om het een en ander te laten bezinken / individueel of samen informeel improviseren in kleine groepjes / wandelen / fietsen / van het zonnetje genieten / even rusten
18.00 avondmaaltijd
20.00 inspiratieconcertje met gast-improvisator / miniworkshop (zie toelichting hieronder)

Zondag
8.30 ontbijt
9.30 ochtendworkshop
12.30 lunch
14.00 middagworkshop
pakweg 16.00 afsluiting

Bij de weekeinden ‘Klankduiken en verder zwemmen’ en ‘Nieuwe inspiratie voor vrije spelers’ is er op zaterdagavond nog een extraatje: ik nodig een gast-improvisator uit om samen met mij voor jullie een kort inspiratieconcert te geven. Bij het weekeind ‘Nieuwe inspiratie voor improvisatiecoaches’ krijgen jullie als improvisatiecoach zelf de gelegenheid om desgewenst op de zaterdagavond een mini-workshop te geven.

Wat kost het weekeind?

Kosten

De kosten voor het hele weekeind, inclusief 1x ontbijt, 2x lunch, 1x avondmaaltijd, desgewenst overnachting, bedragen € 350,- De Improvisatie Academie is erkend door het CRKBO, en is daardoor vrijgesteld van BTW.

Korting?

Als je heel erg graag met een weekeind mee wilt doen, maar je kunt je de kosten niet permitteren, neem dan contact met ons op. Als het weekeind jouw droom is, dan vinden wij dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor jou om je droom te realiseren…!

Robijn Tilanus geeft les tijdens een jaartraining vrij spel

Meer informatie en aanmelding

Als je denkt: ‘Zo’n weekeind is misschien wel iets voor mij, maar ik weet het niet zeker’, bel me dan voor een informatief gesprek. We kunnen dan samen onderzoeken of het weekeind inderdaad geschikt is voor jou – of niet. Als je voelt: ‘Ja, dit is het!’, dan kun je je per mail of per telefoon aanmelden.

Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 400 66 402. Als ik niet opneem, dan kun je inspreken via whatsapp, dat heeft mijn voorkeur. Mailen kan ook naar [email protected]. Wil je liever dat ik je opbel? Dat kan! Klik op de knop hieronder en dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

FAQ

Voor welke instrumenten zijn de weekeinden geschikt?

Je kan deelnemen met elk instrument. Er worden geen instrumenten uitgesloten. Ook zangers zijn welkom.

Waar vinden de weekeinden plaats?

De locatie van de weekeinden is: Dorpsstraat 39, Uffelte. Een prachtige woonboerderij op een hectare grond, op honderd meter afstand van een schitterend natuurgebied met bos, hei, zandverstuivingen, vennetjes en twee hunebedden.

Hoeveel deelnemers doen er mee aan een weekeind?

De weekeinden worden gegeven in een kleine groep (minimaal vier, maximaal acht personen).

Ik wil graag blijven logeren, van zaterdag op zondag. Kan dat?

Jazeker! Het logeren is bij de prijs inbegrepen. Verwacht een basaal comfort, geen sterrenhotel. We vragen je om zelf een onderlaken, een kussensloop en een dekbedovertrek mee te nemen. Wij hebben dekbedden, dekens en een bed voor jou. In de boerderij zijn twee badkamers, die we met elkaar delen. Als je liever kampeert, dan kan dat ook: je mag je tent of camper op ons terrein neerzetten waar je wilt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens in onze buurt een b&b of hotelletje te nemen, als je meer comfort wilt…

Ik kom van heel ver. Zaterdag om half elf starten is voor mij te vroeg.

Als je van heel ver komt en je redt het niet om zaterdagochtend de reis te maken, dan mag je van ons op vrijdagavond al komen logeren.

Hoe kom ik in Uffelte?

Uffelte ligt in de zuidwest hoek van Drenthe. Vanaf de Randstad is het pakweg anderhalf uur rijden met de auto (afhankelijk van je vertrekpunt). Kom je met de trein, ga dan naar station Meppel. Vandaar reis je verder met bus 28, richting Dwingelo. Na een kwartier stap je uit je bij halte Anserweg in Uffelte (Let op: pak NIET de halte Dorpsstraat te Uffelte, want dan is het veel verder lopen. Pak ook NIET de halte Dorpsstraat te Havelte, want dan zit je in het verkeerde dorp). Vanaf halte Anserweg is het nog circa tien minuten wandelen naar Dorpsstraat 39.

Ik heb speciale dieet-wensen. Kan de kok daar rekening mee houden?

Jazeker! Geef jouw dieet-wensen dan graag ruim van tevoren per email aan ons door.

0
    0
    Jouw winkelmandje
    Your cart is emptyReturn to Shop