Improvisatie opdrachten in het boek VRIJ SPEL

Volop improvisatie opdrachten in het boek VRIJ SPEL.

Als je wilt leren improviseren, dan is het boek VRIJ SPEL wellicht iets voor jou. Want dit boek staat vol met improvisatie tips, ideeën en opdrachten. Om direct mee aan de slag te gaan. En te gaan spelen vanuit je gevoel.

Zoals Erik Vloeimans zegt:
‘Ik heb met volle teugen genoten van de improvisatiemethode van Robijn Tilanus. Het is zo’n boek waarvan ik wilde dat ik het zelf had geschreven :-). De methode is inzichtelijk en vol inspirerende informatie. En heeft zowel de beginnende improvisator als de gevorderde speler veel te bieden.
Dit boek is een geweldige tool voor musici die altijd dachten dat improviseren een heel moeilijk ding is. Ik zou zeggen: koop het boek. En je kunt met elk niveau meteen aan de slag. improviseren maar… en vooral: have fun!’

Met dit boek kan iedereen beginnen met het improviseren van muziek. Of je nu een beginner bent of een gevorderde muzikant. In dit boek staat ook informatie over samen musiceren. Nieuwsgierig geworden? 

Improvisatie opdrachten staan in het boek VRIJ SPEL
Improvisatie opdrachten staan in het boek KWINTessens

Harmonieleer: de ‘grammatica’ van de muziek

Wil je daarnaast meer leren over muziek en de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Kijk dan eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Ook in dit boek staan veel improvisatie opdrachten om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je leert alles over akkoorden, toonsoorten, modulaties en de kwintencirkel. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter en je komt op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan. Begint het al te kriebelen? Klik hier voor meer informatie.

Jaartraining of cursus

Wil je graag andere muzikanten ontmoeten en samen improvisatie opdrachten doen? Kijk dan eens naar de jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Samen met mensen die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten.