Improvisatie oefeningen: ben je daar naar op zoek? Verlang je ernaar muziek te maken vanuit je gevoel en je impulsen te volgen? Dan ben je bij de Improvisatie Academie aan het juiste adres. Je hoeft geen uitzonderlijk talent te hebben om te beginnen met improviseren. Improvisatie kan een startpunt zijn om te beginnen met musiceren. Improvisatie kan ook een nieuwe, inspirerende weg zijn op je al afgelegde route. De Improvisatie Academie is voor iedereen die een gids zoekt om de wereld van de improvisatie te betreden.

Improvisatie oefeningen in het boek VRIJ SPEL

Volop improvisatie oefeningen in het boek VRIJ SPEL.

Als je wilt leren improviseren, dan is het boek VRIJ SPEL wellicht iets voor jou. Want dit boek staat vol met tips, ideeën en improvisatie oefeningen. Om direct mee aan de slag te gaan. En te gaan spelen vanuit je gevoel.

Zoals improvisatie-trompettist Erik Vloeimans zegt:
‘Ik heb met volle teugen genoten van de improvisatiemethode van Robijn Tilanus. Het is zo’n boek waarvan ik wilde dat ik het zelf had geschreven :-). De methode is inzichtelijk en vol inspirerende informatie. En heeft zowel de beginnende improvisator als de gevorderde speler veel te bieden. Dit boek is een geweldige tool voor musici die altijd dachten dat improviseren een heel moeilijk ding is. Ik zou zeggen: koop het boek. En je kunt met elk niveau meteen aan de slag. improviseren maar… en vooral: have fun!’

Boek Vrij Spel improvisatie oefeningen muziek

Vrij Spel is een boek met veel praktische oefeningen en handige tips om direct mee aan de slag te gaan. Met dit boek kan iedereen beginnen met improvisatie muziek! Of je nu een beginner bent of een gevorderde muzikant. Dit boek helpt je over de drempel naar improvisatie.

Improvisatie oefeningen in het boek KWINTessens

Wil je daarnaast meer leren over muziek en de grammaticale structuur van de muziek leren kennen? Kijk dan eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. Ook in dit boek staan veel improvisatie oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan. Voorkennis is niet vereist. Je innerlijke voorstellingsvermogen wordt groter en je komt op een vrijere en meer bewuste manier boven de muziek te staan.

Samen met andere muzikanten

Wil je graag met andere muzikanten improvisatie oefeningen doen? Kijk dan eens naar de jaartraining Vrij Spel: binnen één jaar leren improviseren. Samen met mensen die allemaal een instrument bespelen op een enigszins gevorderd niveau, leer je je vrij te uiten. Zoek je meer verbinding met je instrument? Misschien is de cursus klankduiken dan iets voor jou. Dit is een nieuwe, laagdrempelige methode, die iedereen kan leren, ook als je nog nooit een instrument hebt bespeeld.