Close

Improvisatie Academie

 

Improvisatie is een vreugde. Het is heerlijk om je te laten meevoeren op je eigen muzikale ideeënstroom. Om helemaal precies te doen waar je zin in hebt en je te laten leiden door je impulsen. Om alles om je heen te vergeten. En even ‘van de wereld te zijn’. Om het gevoel te hebben dat je vliegt. Improviseren is een van de beste dingen die je kunt doen in dit leven.


Improvisatie voor iedereen

Iedereen kan leren improviseren. Je bent je leven lang al aan het praten, dagelijks formuleer je zinnen – en een zeer groot deel van die zinnen heb je nog nooit eerder geformuleerd, en ben je dus aan het improviseren. Dat betekent dat je een fantastisch improvisatietalent bezit! Als je ‘iets hebt’ met muziek, en zo’n groot improvisatietalent bezit op het gebied van de gesproken taal, dan kan het haast niet anders dan dat er óók op het gebied van de taal der muziek een improvisatietalent in jou zit. Misschien slaapt je talent. Misschien heb je dat gebied in jou nooit verkend. Op de Improvisatie Academie word je uitgenodigd de muzikale improvisator die diep in jou schuilt, te wekken en tot bloei te laten komen.

Aanbod | Improvisatie mogelijkheden

De Improvisatie Academie biedt verschillende mogelijkheden aan om te leren improviseren. In een groepje met gelijkgestemden kan je de Jaartraining VRIJ SPEL: binnen één jaar leren improviseren volgen. Als je meer verbinding zoekt met je instrument kan je terecht bij de Cursus Klankduiken®. Wil je graag persoonlijk een eind op weg geholpen worden? Kijk dan eens naar de mogelijkheid van privélessen improvisatie. En speciaal voor professionele musici is er de Opleiding tot Improvisatiecoach.

Wil je liever thuis aan de slag? Nu meteen? Kijk dan eens naar het boek VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren. Dit boek is een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren. Het neemt je bij de hand en staat boordevol bruikbare tips.

Improvisatie boek VRIJ SPEL

Of kijk eens naar het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren. In dit boek wordt de harmonieleer op een speelse en zeer duidelijke manier uitgelegd. Vol improvisatie opdrachten en wetenswaardigheden.

Improvisatie boek KWINTessens

Ontdek je eigen improvisatie stijl

Iedereen heeft een eigen stijl. Alles wat je doet, doe je uiteindelijk in jouw eigen stijl. Op bepaalde gebieden heb je waarschijnlijk je eigen stijl al ontdekt. Zo heb je je eigen stijl van koffiezetten, van kleden, van tandenpoetsen, van boodschappen doen. Op andere gebieden heb je je eigen stijl misschien nog niet ontdekt. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld echt geen idee wat mijn stijl van bungyjumpen is. Gewoon omdat ik dat nog nooit gedaan heb. Het kan heel goed zijn, dat je op dit moment je eigen muzikale stijl van improviseren nog niet kent. Op de Improvisatie Academie ga jij die eigen stijl ontdekken en ontwikkelen.


Dé aanvulling op bestaande opleidingen

Op de klassieke muzikale vakopleidingen en muziekscholen van ons land kun je fantastische dingen leren over muziek. Er zijn ook dingen die je daar doorgaans niet leert, maar die wel belangrijk zijn voor de muziek. Spelen vanuit het gevoel dat je nu hebt; je totaal vrij voelen om alles te doen en te laten waar je zin in hebt op je instrument; elke toon die je speelt, diep van binnen voelen; in trance raken door je muziek; je eigen improvisatiestijl ontdekken; luisteraars raken met je muziek. De Improvisatie Academie stelt zich ten doel, dit gat te vullen, en daarmee een aanvulling te zijn op de klassieke muzikale vakopleidingen en muziekscholen.

Muziek is een geschenk, dat wij mensen hebben gekregen om ons te helpen met leven. Op de Improvisatie Academie willen we dit geschenk naar waarde schatten, en op een positieve manier inzetten om mensen gelukkig te maken.

 

Voordat je vertrekt...

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis het ebook ’10 Improvisatie tips’

10 Improvisatie Tips