Wil jij harmonieleer leren aan de piano? Wil jij je de harmonieleer eigen maken, door praktisch bezig te zijn en lekker te spelen op de piano? Dan is het boek ‘KWINTessens’ iets voor jou.

Boek ‘KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren aan de piano, luisteren, spelen, zingen, componeren’

Zoals de titel al aangeeft: je gaat in dit boek je de harmonieleer eigen maken, door volop te improviseren op de piano. De auteur, Robijn Tilanus, werkt volgens het principe ‘hoofd – hart – handen’. Dat betekent dat je elk harmonisch begrip leert begrijpen (hoofd). Terwijl je ondertussen handvaten krijgt aangereikt over ‘hoe het voelt’ (hart). En tegelijkertijd leer je ermee improviseren op de piano (handen). Zodat de harmonische begrippen niet blijven steken in je hoofd, maar je werkelijk ‘eigen worden’.

KWINTessens in de pers

Het boek KWINTessens is uitgebreid besproken in de pers. Een paar citaten:

‘Een uniek meesterwerk…’
– Maarten ‘t Hart in Vrij Nederland

‘Vernieuwend… en verfrissend.’
– Trouw

‘KWINTessens van Robijn Tilanus is eindelijk een boek dat er in slaagt harmonieleer en veel muziektheorie op een intrigerende manier te verklaren. Uitzonderlijk… Probeer het maar eens!’
– Het clavecimbel

‘Voor iedere muzikant een aanrader!’
– Muziekwereld

Harmonieleer piano

‘Op zeer duidelijke en bijzonder aantrekkelijke wijze zet auteur Robijn Tilanus de klassieke harmonieleer uiteen. KWINTessens kan gelden als het standaard-harmonieboek voor alle leerlingen en studenten in het muziekonderwijs.’
– Het orgel

Harmonieleer piano / Boek KWINTessens bestellen

Het boek KWINTessens heeft 256 bladzijden, en kost € 24,95. Bijgevoegd is een cd met alle muziekvoorbeelden, dus lekker luisteren!
Je kunt het boek rechtstreeks bestellen via deze link. Het boek is nu al in de zesde druk. Er zijn meer dan 15.000 exemplaren verkocht. En KWINTessens is ook in het Engels en in het Duits verschenen.
Op dit moment is Robijn Tilanus bezig om een videoserie te maken van het boek KWINTessens. Naar verwachting zal die in maart 2018 op de markt verschijnen.