Een harmonieleer boek… zoek jij dat? Een boek waarin de harmonieleer heel duidelijk en prettig wordt uitgelegd? Een boek met een heleboel improvisatieoefeningen, waardoor je de harmonieleer niet alleen in je hoofd krijgt, maar ook in je handen? Dan is het boek ‘KWINTessens’ iets voor jou.

KWINTessens en ‘hoofd – hart – handen’

KWINTessens is een boek waarin de harmonieleer wordt uitgelegd volgens het principe ‘hoofd – hart – handen’. Oftewel: volgens het principe ‘denken – voelen – doen’. Want wij leren gemakkelijker en onthouden beter, wanneer in het leerproces hoofd, hart én handen betrokken worden. En precies dát gebeurt er, wanneer je de harmonieleer je eigen gaat maken via de methode KWINTessens.

Hoofd: harmonieleer is natuurlijk iets dat je gaat begrijpen met je hoofd.
Hart: elk harmonisch begrip geeft je een gevoel. En als je je bewust wordt van dat gevoel, dan snap je het sneller en onthoud je het beter!
Handen: in het boek KWINTessens wordt elk harmonisch begrip ook voorzien van een improvisatie-oefening. Zo komt het dus ook in je handen terecht! Door te improviseren met elk nieuw begrip dat je leert, maak je je de harmonieleer echt helemaal eigen. Bovendien wordt het hele leerproces op deze manier een stuk leuker 🙂

Het boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer
via improviseren, luisteren, spelen, zingen, componeren.

De pers over KWINTessens

Het boek KWINTessens is uitgebreid in de pers geweest. Een paar high-lights:

‘Een uniek meesterwerk…’
– Maarten ‘t Hart in Vrij Nederland

‘Voor iedere muzikant een aanrader!’
– Muziekwereld

‘Op zeer duidelijke en bijzonder aantrekkelijke wijze zet auteur Robijn Tilanus de klassieke harmonieleer uiteen. KWINTessens kan gelden als het standaard-harmonieboek voor alle leerlingen en studenten in het muziekonderwijs.’
– Het orgel

Lees meer persberichten over KWINTessens

harmonieleer boek KWINTessens

KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer

KWINTessens is een uniek boek over harmonieleer. Met een geheel nieuwe methode, waarin improviseren een belangrijke rol speelt. Improvisatiecoach Robijn Tilanus neemt je stap voor stap mee in de wereld van de harmonieleer.
Het eerste hoofdstuk ‘De zeven tonen van elke toonsoort’ behandelt alle 24 toonsoorten volgens een unieke, supersnelle methode. Dit hoofdstuk zou iedere muzikant eigenlijk moeten lezen.
De daarop volgende hoofdstukken behandelen alle andere aspecten van de harmonieleer.  Van akkoorden tot de kwintencirkel. En van de kerktoonsoorten tot zigeunerladders. En van bitonale muziek tot componeren tot vierstemmig koor.

Harmonieleer boek KWINTessens bestellen?

Wil je meer informatie over het boek KWINTessens, of wil je het boek bestellen? Dat kan heel gemakkelijk door op deze link te klikken. Het boek telt 256 bladzijden. Uitgever: Broekmans en Van Poppel. Prijs: € 24,95 (gratis verzending). Veel plezier met dit boek, en met het je eigen maken van de harmonieleer!